Professionele Wasmachines

Ontdek de kracht van Professionele wasmachines bij Laundry Systems:

 • Officiële Elektrolux en Miele dealer
 • Zowel nieuw & gereviseerd
 • Inclusief plaatsing en technisch advies
 • 30 jaar ervaring

Professionele wasmachines gaan tot 10 kg wasgoed per was. Ben je op zoek naar grotere machines? Bekijk dan eens onze industriële wasmachines.

weten welke het best bij  je situatie past? Plan dan gerust een gratis advies gesprek in en maak gebruik van onze 30 jaar ervaring.

Sorteer op:
Electrolux
Professionele Electrolux WH6-6
6 kg capaciteit
Miele
Professionele Miele PWM 906
6 kg capaciteit
Electrolux
Professionele Electrolux W555H
6 kg capaciteit
Miele
Professionele Miele PWM 907
7 kg capaciteit
Miele
Professionele Miele PWM 908
8 kg capaciteit
Miele
Professionele Miele PW6080 Vario XL
9 kg capaciteit
Miele
Miele PW 5105 Vario
10 kg capaciteit
Professionele wasmachine kopen?

Hierboven zie je onze professionele wasmachines, naast Professionele wasmachines bieden wij ook gereviseerde industriële wasmachines en nieuwe industriele wasmachines aan.

Als toonaangevende dealer van betrouwbare merken zoals Miele en Elektrolux bieden wij zowel nieuwe als gereviseerde opties. Of u nu een hotel, ziekenhuis, sportschool of wasserette runt, onze geavanceerde technologieën zorgen voor onberispelijk schone en frisse resultaten. Voor grotere capaciteiten dan 10 kg raden wij onze industriële wasmachines aan.

Wij helpen je graag om de juiste keus te maken zodat je later geen spijt krijgt van de gekozen oplossing, vraag gerust om gratis advies en één van onze adviseurs staat je graag te woord digitaal of met een verse kop koffie.

Ja ik wil graag een adviesgesprek!
Veel gestelde vragen over professionele wasmachines

De vanaf prijs voor een nieuwe industriële wasmachine is ongeveer € 3.000,-. Een gereviseerde professionele wasmachine kunnen wij leveren vanaf € 2.100.

Verder kunnen de kosten van een professionele wasmachine  sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, de capaciteit, de functionaliteiten en eventuele extra opties

De aanschaf van een professionele wasmachine varieert dus van enkele duizenden euro's kosten tot tientallen duizenden euro's, afhankelijk van de specifieke eisen en behoeften van je bedrijf.

Daarnaast is het belangrijk om niet alleen naar de initiële aanschafkosten te kijken, maar ook naar de operationele kosten, zoals energieverbruik, waterverbruik en onderhoudskosten.

Uiteraard denken wij hierin met je mee.

Er zijn een aantal belangrijke factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste professionele wasmachine:

 • Capaciteit: Het is belangrijk om een wasmachine te kiezen met een capaciteit die aansluit bij de hoeveelheid wasgoed die u verwacht te moeten verwerken. Overweeg hoeveel wasgoed u gemiddeld per dag of per week verwacht te moeten wassen, en kies een machine die hieraan voldoet.
 • Functies: Overweeg welke specifieke functies uw bedrijf nodig heeft, zoals een automatische dosering van wasmiddelen, een warmwateraansluiting of een extra lange wascyclus. Kies een machine die aan uw specifieke behoeften voldoet.
 • Energie-efficiëntie: Industriële wasmachines kunnen veel energie verbruiken, dus het is belangrijk om een energie-efficiënt model te kiezen om energiekosten te besparen.
 • Merk en reputatie: Kies een betrouwbaar merk met een goede reputatie voor kwaliteit en service.

Zeker! Wij hebben hier verschillende oplossingen voor, van klassieke munt betaalsystemen, tot de moderne "contactless payment" systemen. Combinatie van beide is ook mogelijk

Waarom een professionele wasmachine?

Hieronder zeven voordelen van een professionele wasmachine

 1. Hoge capaciteit: Met een professionele wasmachine kun je grotere ladingen in één keer wassen, waardoor je tijd bespaart en efficiënter kunt werken.
 2. Verbeterde reinigingsresultaten: Met geavanceerde technologieën en speciale wasprogramma's zorgt een professionele wasmachine voor superieure reinigingsresultaten, zodat je kleding brandschoon wordt.
 3. Tijdsbesparing: Dankzij de snellere cyclusduur en efficiëntere werking kun je meer wasgoed in minder tijd verwerken, waardoor je kostbare tijd bespaart.
 4. Duurzaamheid: Professionele wasmachines zijn ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen intensief gebruik. Ze zijn gebouwd met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage, waardoor ze een duurzame investering zijn.
 5. Energie-efficiëntie: Moderne professionele wasmachines zijn ontworpen met energiezuinige functies, waardoor ze minder water en energie verbruiken. Dit helpt je niet alleen om kosten te besparen, maar ook om milieuvriendelijker te wassen.
 6. Geavanceerde functies: Professionele wasmachines bieden vaak extra functies zoals automatische dosering van wasmiddel en water, programmamogelijkheden en zelfreinigingsprogramma's, waardoor het wassen eenvoudiger en handiger wordt.
 7. Betrouwbaarheid: Als je kiest voor een professionele wasmachine van een gerenommeerd merk, zoals Miele of Electrolux, kun je vertrouwen op de betrouwbaarheid en kwaliteit van het apparaat. Dit vermindert het risico op storingen en zorgt voor een langdurige werking zonder problemen.

Nieuwe of gereviseerde professionele wasmachine?

Wij bieden zowel gereviseerde- als nieuwe professionele wasmachines aan, zelfs een combinatie is mogelijk. 

Toen wij 30 jaar geleden begonnen was het reviseren van industriële en professionele wasmachines onze core business. Wij reviseren al 30 jaar Miele en Electrolux wasmachines, wij kennen alle machines van binnen en buiten. Hierdoor draaien al onze gereviseerde wasmachines weer als nieuw en bieden wij je uiteraard ook garantie aan.

wij exporteren onze gereviseerde en nieuwe wasserij machines over de gehele wereld, en plaatsen deze machines met ons eigen team op jouw locatie. In onze eigen werkplaats in Hardenberg (Overijssel/Nederland) reviseren wij elke machine die wij leveren. Zo weet je zeker dat je een machine koopt welke vele jaren mee gaat.

Wij hebben zowel nieuwe als gereviseerde machines op voorraad staan.

Geschikte branches industriële/professionele wasmachines

Het feit dat professionele wasmachines een stuk langer mee gaan maakt deze wasmachines uitermate geschikt voor:

 • wasserijen;
 • wasserettes;
 • zorg;
 • stomerijen;
 • horecagelegenheden;
 • campings/recreatie;
 • Maritieme sector;
 • stallen;
 • tankstations.

Deze sterke wasmachines zijn in feite voor iedereen die op professioneel niveau willen wassen.

Verschil industriële wasmachines en professionele wasmachines

Hieronder een vijftal verschillen tussen industriële wasmachines en professionele wasmachines:

 1. Capaciteit: Professionele wasmachines hebben over het algemeen een capaciteit tot 10 kg, terwijl industriële wasmachines veel grotere capaciteiten kunnen hebben, variërend van 15 kg tot enkele honderden kilo's. Industriële machines zijn ontworpen voor grote hoeveelheden wasgoed in commerciële en industriële omgevingen.
 2. Robuustheid: Industriële wasmachines zijn gebouwd om bestand te zijn tegen zware belastingen en intensief gebruik. Ze hebben sterkere constructies en duurzamere componenten om te voldoen aan de eisen van een drukke en veeleisende omgeving. Professionele wasmachines zijn over het algemeen robuuster dan huishoudelijke machines, maar kunnen niet tippen aan de duurzaamheid van industriële modellen.
 3. Functionaliteit: Industriële wasmachines bieden vaak meer geavanceerde functies en aanpassingsmogelijkheden dan professionele machines. Ze kunnen specifieke programma's hebben voor verschillende soorten textiel en vuilniveaus, en bieden meer controle over factoren zoals temperatuur, waterverbruik en centrifugesnelheid. Industriële machines zijn ontworpen om aan verschillende reinigingsbehoeften te voldoen.
 4. Prijs: Over het algemeen zijn industriële wasmachines duurder dan professionele machines vanwege hun grotere capaciteit, robuustheid en geavanceerde functies. Ze zijn gericht op bedrijven en instellingen met specifieke behoeften en hebben daarom een hoger prijskaartje. Professionele machines zijn meestal betaalbaarder en geschikter voor kleinere bedrijven of sectoren met minder intensieve wasvereisten.
 5. Installatie en onderhoud: Industriële wasmachines vereisen vaak professionele installatie en regelmatig onderhoud door gespecialiseerde technici. Ze kunnen complexere water- en elektrische aansluitingen hebben en moeten worden onderhouden volgens specifieke voorschriften. Professionele machines kunnen meestal eenvoudiger worden geïnstalleerd en onderhouden, vergelijkbaar met huishoudelijke wasmachines.

Uiteraard vraagt iedere wasoplossing om maatwerk, voor de één is een professionele wasmachine de oplossing terwijl de andere situatie wellicht om een industriële wasmachine vraagt. Wij snappen dat je niet iedere dag voor deze keus staat. 

Wij helpen je graag om de juiste keus te maken zodat je later geen spijt krijgt van de gekozen oplossing, vraag gerust om gratis advies en één van onze adviseurs staat je graag te woord digitaal of met een verse kop koffie.

Officiële Miele en Electrolux dealer

Wij zijn exclusieve dealer van de top merken Miele en Electrolux, de industriële wasmachines van deze merken hebben elk hun eigen sterke eigenschappen. Eén van de overeenkomsten is dat ze allebei gevestigde merken zijn met kwaliteit ontzettend hoog in het vaandel.

Waarom kiezen voor Laundry Systems

Naast onze 30 jaar aan ervaring in de industriële wasmachine markt hebben wij de grootste voorraad van de Benelux. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij altijd een passende oplossing direct en snel kunnen leveren. 

Daarnaast houdt het niet op als de machine is aangeschaft, wij weten dat de was altijd door gaat. Ook na de aanschaf zorgen wij voor onderhoud en staan wij 24/7 klaar voor eventuele storingen. 

Uiteraard begrijpen wij als geen ander dat je niet zomaar een industriële wasmachine aanschaft. Je moet namelijk rekening houden met bijvoorbeeld het aantal kilo's wat je wil gaan wassen, of je de juiste afvoeren hebt, of je krachtstroom tot je beschikking hebt en of je wilt huren, kopen of bijvoorbeeld leasen.

Wij bieden je graag onze 30 jaar ervaring aan zodat je zelf niet op onderzoek hoeft te gaan, plan gerust een vrijblijvend adviesgesprek in.