Industriële Wasmachines voor Efficiënte Wasoplossingen

Op zoek naar industriële wasmachines? Wij hebben de grootste voorraad gereviseerde en nieuwe industriële wasmachines van de Benelux. Deze machines plaatsen wij al meer dan 30 jaar bij onze klanten. Wij zijn officieel dealer van de merken Miele & Electrolux waardoor wij kwaliteit kunnen garanderen.

Weet je niet wat het beste bij je situatie past? Plan dan gerust een gratis advies gesprek in!

Sorteer op:
Miele
Miele PWM 906
6 kg capaciteit
Electrolux
Electrolux W555H
6 kg capaciteit
Electrolux
Electrolux WH6-6
6 kg capaciteit
Electrolux
Electrolux W565H
7 kg capaciteit
Miele
Miele PWM 907
7 kg capaciteit
Electrolux
Electrolux WH6-7
7 kg capaciteit
Miele
Miele WS5073
7,5 kg capaciteit
Miele
Miele PWM 908
8 kg capaciteit
Miele
Miele WS5080
8 kg capaciteit
Electrolux
Electrolux W575H
8 kg capaciteit
Electrolux
Electrolux WH6-8
8 kg capaciteit
Miele
Miele PW6080 Vario XL
9 kg capaciteit
Industriële wasmachine kopen?
Industriële wasmachine kopen?

Industriële wasmachines zijn uitermate geschikt om intensief en professioneel mee te wassen. Bovendien gaan deze machines een stuk langer mee dan huishoudelijke of professionele wasmachines. Ook zijn ze een stuk energie zuiniger, waardoor je vaak veel bespaard ten opzichte van huishoudelijke machines.

Deze robuuste wasmachines kunnen het aan om de hele dag aan te staan, hiervoor zijn ze ook ontworpen.

Wij hebben de grootste voorraad van de Benelux en plaatsen deze machines al meer dan 30 jaar bij onze klanten. Wij leveren zowel individuele machines als complete sets inclusief drogers en Mangels. Daarnaast verzorgen wij ook de plaatsingen en het hele logistieke proces.

Naast nieuwe machines leveren wij ook compleet gereviseerde industriële wasmachines met garantie certificaat!

Wij helpen je graag om de juiste keus te maken zodat je later geen spijt krijgt van de gekozen oplossing, vraag gerust om gratis advies en één van onze adviseurs staat je graag te woord digitaal of met een verse kop koffie.

Ja ik wil graag een adviesgesprek!
Veelgestelde vragen over industriële wasmachines

De vanaf prijs voor een nieuwe industriële wasmachine is ongeveer € 3.000,-. Een gereviseerde industriële wasmachine kunnen wij leveren vanaf € 1.200.

Verder kan het kostenplaatje van een industriële wasmachine sterk variëren, afhankelijk van het merk, het type machine en de gewenste capaciteit en functies. 

De aanschaf van een industriële wasmachine varieert dus van enkele duizenden euro's kosten tot tientallen duizenden euro's, afhankelijk van de specifieke eisen en behoeften van je bedrijf.

 

Het verschil tussen industriële wasmachines en professionele wasmachines is lastig te bepalen. Dit komt al snel neer op appels met peren vergelijken. Professionele wasmachines lijken in eigenschappen vaak op geoptimaliseerde huishoudmachines. Integendeel tot Industriële Wasmachines die wel degelijk anders zijn gebouwd.

Uiteraard vraagt iedere wasoplossing om maatwerk, voor de één is een professionele wasmachine de oplossing terwijl de andere situatie wellicht om een industriële wasmachine vraagt. Wij snappen dat je niet iedere dag voor deze keus staat. 

Er zijn echter ook enkele specifieke verschillen tussen professionele en industriële wasmachines:

 • Capaciteit: Industriële wasmachines zijn doorgaans groter en hebben een hogere capaciteit dan professionele wasmachines, omdat ze zijn ontworpen om te werken met grotere hoeveelheden wasgoed.
 • Functies: Industriële wasmachines hebben vaak meer geavanceerde functies en programma's dan professionele wasmachines, omdat ze zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van industriële omgevingen te voldoen.
 • Kosten: Industriële wasmachines zijn doorgaans duurder dan professionele wasmachines, omdat ze zijn ontworpen om te functioneren in zware industriële omgevingen en om te werken met grotere hoeveelheden wasgoed.

Er zijn een aantal belangrijke factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste industriële wasmachine:

 • Capaciteit: Het is belangrijk om een wasmachine te kiezen met een capaciteit die aansluit bij de hoeveelheid wasgoed die u verwacht te moeten verwerken. Overweeg hoeveel wasgoed u gemiddeld per dag of per week verwacht te moeten wassen, en kies een machine die hieraan voldoet.
 • Functies: Overweeg welke specifieke functies uw bedrijf nodig heeft, zoals een automatische dosering van wasmiddelen, een warmwateraansluiting of een extra lange wascyclus. Kies een machine die aan uw specifieke behoeften voldoet.
 • Energie-efficiëntie: Industriële wasmachines kunnen veel energie verbruiken, dus het is belangrijk om een energie-efficiënt model te kiezen om energiekosten te besparen.
 • Merk en reputatie: Kies een betrouwbaar merk met een goede reputatie voor kwaliteit en service.

Onze grootste industriële wasmachine die wij uit voorraad kunnen leveren bevat een capaciteit van 120 kg, mocht een grotere machine nodig zijn kunnen we deze altijd voor je bestellen!

Het is mogelijk dat een industriële wasmachine energie-efficiënter is dan een huishoudelijke wasmachine, afhankelijk van de specifieke kenmerken en functies van de machine. Industriële wasmachines zijn doorgaans groter en hebben een hogere capaciteit dan huishoudelijke wasmachines, dus ze kunnen in staat zijn om meer wasgoed in één keer te verwerken, wat kan helpen om energie te besparen door minder wasbeurten te hoeven uitvoeren.

Bovendien zijn onze industriële wasmachines ontworpen met energie-efficiëntie in het achterhoofd, met functies zoals warmtewisselaars die de hitte van het afvoerwater gebruiken om het ingevoerde koude water op te warmen, wat kan helpen om energie te besparen.

Het aantal draaiuren dat een industriële wasmachine meegaat, kan sterk variëren en hangt af van verschillende factoren, zoals het merk en model van de wasmachine, de kwaliteit van het onderhoud, de frequentie waarmee de machine wordt gebruikt en de omstandigheden waaronder de machine wordt gebruikt

In het algemeen kunnen industriële wasmachines tussen de 10.000 en 100.000 draaiuren meegaan voordat ze aan vervanging toe zijn. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de wasmachine om ervoor te zorgen dat deze zoveel mogelijk draaiuren meegaat en om problemen te voorkomen die de levensduur van de machine zouden kunnen beïnvloeden.

Ter vergelijking, een huishoudmachine gaat tussen de 1.000 en 15.000 draaiuren mee.

Zeker! Wij hebben hier verschillende oplossingen voor, van klassieke munt betaalsystemen, tot de moderne "contactless payment" systemen. Combinatie van beide is ook mogelijk

Geschikte branches industriële wasmachines

Het feit dat industriële wasmachines een stuk langer mee gaan maakt deze wasmachines uitermate geschikt voor:

 • wasserijen;
 • wasserettes;
 • zorg;
 • stomerijen;
 • horecagelegenheden;
 • campings/recreatie;
 • Maritieme sector;
 • stallen;
 • tankstations.

Deze sterke wasmachines zijn in feite voor iedereen die op professioneel niveau willen wassen.

Nieuwe of gereviseerde industriële wasmachine?

Wij bieden zowel gereviseerde- als nieuwe industriële wasmachines aan, zelfs een combinatie is mogelijk. 

Toen wij 30 jaar geleden begonnen was het reviseren van industriële en professionele wasmachines onze core business. Wij reviseren al 30 jaar Miele en Electrolux wasmachines, wij kennen alle machines van binnen en buiten. 

wij exporteren onze gereviseerde en nieuwe wasserij machines over de gehele wereld, en plaatsen deze machines met ons eigen team op jouw locatie. In onze eigen werkplaats in Hardenberg (Overijssel/Nederland) reviseren wij elke machine die wij leveren. Zo weet je zeker dat je een machine koopt welke vele jaren mee gaat.

Wij hebben zowel nieuwe als gereviseerde machines op voorraad staan.

Officiële Miele en Electrolux dealer

Wij zijn exclusieve dealer van de top merken Miele en Electrolux, de industriële wasmachines van deze merken hebben elk hun eigen sterke eigenschappen. Eén van de overeenkomsten is dat ze allebei gevestigde merken zijn met kwaliteit ontzettend hoog in het vaandel.

Waarom kiezen voor Laundry Systems

Naast onze 30 jaar aan ervaring in de industriële wasmachine markt hebben wij de grootste voorraad van de Benelux. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij altijd een passende oplossing direct en snel kunnen leveren. 

Daarnaast houdt het niet op als de machine is aangeschaft, wij weten dat de was altijd door gaat. Ook na de aanschaf zorgen wij voor onderhoud en staan wij 24/7 klaar voor eventuele storingen.

Uiteraard begrijpen wij als geen ander dat je niet zomaar een industriële wasmachine aanschaft. Je moet namelijk rekening houden met bijvoorbeeld het aantal kilo's wat je wil gaan wassen, of je de juiste afvoeren hebt, of je krachtstroom tot je beschikking hebt en of je wilt huren, kopen of bijvoorbeeld leasen.

Wij bieden je graag onze 30 jaar ervaring aan zodat je zelf niet op onderzoek hoeft te gaan, plan gerust een vrijblijvend adviesgesprek in.

Gratis advies gesprek aanvragen