Huishoudelijke of professionele wasmachine kopen?

De keuze om voor een professionele of industriële wasmachine te kiezen is vaak lastig omdat je niet goed een idee hebt wanneer je nou precies een professionele wasmachine nodig hebt en wanneer je nog prima met een huishoudelijke wasmachine uit de voeten kan. In dit artikel gaan we uitgebreid alle verschillen tussen een huishoudelijke en professionele wasmachine bij langs zodat je een goed beeld krijgt van wat voor jou de beste keuze is.

 

Benieuwd naar onze professionele wasmachines? Bekijk ze dan hier!

 

Capaciteit van de machine

 

Op het moment dat er grotere hoeveelheden was gewassen moet worden is het al gauw de moeite waard om naar een professioneel of industrieel apparaat te kijken. Huishoudelijk machines worden namelijk enkel gemaakt met kleine trommels. Zo zijn er machines beschikbaar met een trommel die zon 6 tot maximaal 10kg was per keer kan verwerken.

Bij de keuze voor een professionele of misschien zelfs wel een industriële machine heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een machine met een capaciteit van 6 tot maar liefst 120kg per wasbeurt. 

 

Snelheid van je wasprogramma

 

Waar je bij een huishoudelijke wasmachine te maken hebt met een aantal lange standaard ingestelde programma’s heb je bij een professionele machine hier niet meer mee te maken. In plaats van was processen van 90 tot misschien zelfs 180 minuten ga je met een professionele machine naar was processen van 30 tot 75 minuten.

Dit heeft allereerst te maken met de kracht van de machine. Doordat de machine sterkere verwarmingselementen heeft en een andere bouw kan de machine aanzienlijk snellere processen draaien. Daarnaast zijn de programma’s in de meeste gevallen vrij in te stellen en dus te maken naar wens. Zodat de programma’s aangepast zijn op het type wasgoed wat je komt te wassen.

 

Betrouwbaarheid en levensduur

 

Een professionele wasmachine is vanzelfsprekend een stuk duurder dan een huishoud wasmachine. Dit verdien je overigens makkelijk terug als je kijkt naar de betrouwbaarheid en de levensduur van een professionele bedrijfswasmachine. Zo zijn de meeste huishoudelijke wasmachines gemaakt om een aantal wasjes per week te draaien en gaat de machine zo’n 3000 draaiuren mee.

Ten opzichte van de professionele machine zijn het grote verschillen aangezien de professionele wasmachines geschikt zijn voor zwaardere belasting en tot wel 30000 draaiuren mee gaan.

Daarnaast is de kans op storingen aanzienlijk kleiner waardoor er ook bespaard kan worden op service kosten.

 

Opties en mogelijkheden

 

Los van de kwaliteitsverschillen en de snellere processen hebben professionele machines een aantal extra opties die een huishoudelijke machine niet heeft.

Zo kan een professionele wasmachine aangesloten worden op een betaalsysteem waardoor de machine zeer geschikt is voor situaties waarbij klanten betaald gebruik mogen maken van de machine. Daarnaast is er een automatisch doseersysteem op de machine aan te sluiten. Zo zijn de programma’s vooraf in te stellen en kan er dus met professionele wasmiddelen makkelijk worden gewassen zonder naar wasmiddel om te kijken.

 

Wanneer kiezen voor professioneel?

 

De keuze voor een professionele wasmachine is voor iedereen anders. Toch raden wij sterk aan om in elke situatie waar meer gewassen wordt als in een normale huishoudelijk gezinssituatie te oriënteren of een professionele machine de juiste optie is. Er kan namelijk al erg snel veel bespaard worden in geld, tijd en energie doordat de machine langer mee gaat, sneller grote hoeveelheden was kan verwerken en je er minder naar om hoeft te kijken met storingen etc.

 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, of wil je graag geadviseerd worden door een van onze medewerkers?

Vul dan een contactformulier in, plan een adviesgesprek of neem direct contact op via een van de onderstaande contactgegevens:

M: [email protected]

T: 0623093317