Industriële Drogers

Op zoek naar een nieuwe of gereviseerde industriële droger? Ontdek de kracht van Industriële drogers bij Laundry Systems:

✓ Officiële Elektrolux en Miele dealer
✓ Zowel nieuw & gereviseerd
✓ Grootste voorraad Benelux
✓ Geen wachttijden
✓ Inclusief plaatsing en technisch advies
✓ 30 jaar ervaring

Weet je niet wat het beste bij je situatie past? Plan dan gerust een gratis advies gesprek in!

Sorteer op:
Electrolux
Electrolux TD6-6
6 kg capaciteit
Electrolux
Electrolux TD6-7
7 kg capaciteit
Miele
Miele PDR908
8 kg capaciteit
Miele
Miele PT7186 Vario XL
8 kg capaciteit
Miele
Miele T6251
10 kg capaciteit
Electrolux
Electrolux TD6-10
10 kg capaciteit
Miele
Miele T6750
32 kg capaciteit
Miele
Miele PT8257
10 kg capaciteit
Miele
Miele PT7331
10 kg capaciteit
Miele
Miele PT7251
10 kg capaciteit
Electrolux
Electrolux T4250
13 kg capaciteit
Miele
Miele PT8337
13 kg capaciteit

Hierboven staat een greep uit onze voorraad van industriële en professionele drogers. Deze drogers leveren wij nieuw en gereviseerd. Uiteraard met garantie! Wij kunnen de drogers leveren, plaatsen en programmeren naar jouw wensen!

Mocht je niet zo goed weten wat de slimste keuze is voor jou, plan dan helemaal onder aan de pagina eenvoudig een gratis advies gesprek en wij helpen je graag verder!

Waarom Industriële drogers
Waarom Industriële drogers

Wanneer je op professioneel niveau wast kom je al snel uit bij industriële drogers. Industriële wasdrogers gaan een stuk langer mee dan huishoudelijke of professionele drogers.

Naast het feit dat ze een stuk langer mee gaan hebben bovenstaande drogers nog meer voordelen:

 • lage verbruikswaarden;
 • zeer korte programma’s;
 • erg beschermend voor je wasgoed;
 • optionele restvochtmeting;
 • geschikt voor tot wel 120 kg wasgoed;
 • verkrijgbaar voor verschillende soorten energiebronnen.

Kortom, ze zijn uitermate geschikt om je wasgoed te drogen op professioneel niveau.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan snel je offerte aan!
 

Offerte aanvragen
Veelgestelde vragen over industriële drogers

Het prijskaartje van een industriële droger hangt af van het type, de grootte en de functies. Een kleinere, eenvoudigere droger kan variëren van €1.000 tot €2.000, terwijl een grotere, geavanceerde droger kan oplopen tot €10.000.

Daarnaast is het ook nog sterk afhankelijk of je kiest voor een nieuwe of een gereviseerde, wij leveren beide.

Kies een industriële droger die aan je specifieke behoeften voldoet. Kijk naar de capaciteit, energie-efficiëntie en andere functies die je nodig hebt.

Ja, een industriële droger is energie zuiniger dan een normale droger omdat het meer lucht door de kleding circuleert, waardoor het droogproces sneller verloopt.

In de professionele markt zijn er verschillende type drogers. Zo kennen we vanuit de huishoud wereld de condens droger en zie je in de zakelijke markt voornamelijk luchtafvoer drogers. 

Het grootste verschil is de manier waarop de droger zijn warmte verliest. Een luchtafvoerdroger verliest zijn warme vochtige lucht rechtstreeks door de afvoerbuis waar een condens droger de vocht middels een condensator uit de lucht haalt. Vervolgens wordt de warme lucht weer de ruimte in geblazen. 

Meer weten? Lees meer hier meer!

Officiële Miele en Electrolux dealer

Wij zijn exclusieve dealer van de top merken Miele en Electrolux, de industriële wasdrogers van deze merken hebben elk hun eigen sterke eigenschappen. Eén van de overeenkomsten is dat ze allebei gevestigde merken zijn met kwaliteit ontzettend hoog in het vaandel. Wil jij weten welk merk het beste bij jouw situatie past? Neem dan gerust contact op voor advies!

Geschikte branches industriële wasdrogers

Het feit dat industriële wasdrogers een stuk langer mee gaan maakt deze drogers uitermate geschikt voor:

 • wasserijen;
 • wasserettes;
 • zorg;
 • stomerijen;
 • horecagelegenheden;
 • campings/recreatie;
 • Maritieme sector;
 • stallen;
 • tankstations.

Deze sterke wasdrogers zijn in feite voor iedereen die op professioneel niveau willen wassen.

Nieuwe of gereviseerde industriële droger?

Wij bieden zowel gereviseerde- als nieuwe industriële drogers aan, zelfs een combinatie is mogelijk. 

Toen wij 30 jaar geleden begonnen was het reviseren van industriële en professionele wasmachines en drogers onze core business. Wij reviseren al 30 jaar Miele en Electrolux wasmachines / drogers, wij kennen alle machines van binnen en buiten. 

wij exporteren onze gereviseerde en nieuwe wasserij machines over de gehele wereld, en plaatsen deze machines met ons eigen team op jouw locatie. In onze eigen werkplaats in Hardenberg (Overijssel/Nederland) reviseren wij elke machine die wij leveren. Zo weet je zeker dat je een machine koopt welke vele jaren mee gaat.

Wij hebben zowel nieuwe als gereviseerde machines op voorraad staan.

Verschil industriële wasdrogers en professionele drogers

Het verschil tussen industriële drogers en professionele drogers is lastig te bepalen. Dit komt al snel neer op appels met peren vergelijken. Professionele drogers lijken in eigenschappen vaak op geoptimaliseerde huishoudmachines. Integendeel tot Industriële machines die wel degelijk anders zijn gebouwd.

Uiteraard vraagt iedere wasoplossing om maatwerk, voor de één is een professionele machine de oplossing terwijl de andere situatie wellicht om een industriële machine vraagt. Wij snappen dat je niet iedere dag voor deze keus staat. 

Wij helpen je graag om de juiste keus te maken zodat je later geen spijt krijgt van de gekozen oplossing, vraag gerust om gratis advies en één van onze adviseurs staat je graag te woord digitaal of met een verse kop koffie.

Waarom kiezen voor Laundry Systems

Naast onze 30 jaar aan ervaring in de industriële / professionele wasapparatuur markt hebben wij de grootste voorraad van de Benelux. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij altijd een passende oplossing direct en snel kunnen leveren. 

Daarnaast houdt het niet op als de machine is aangeschaft, wij weten dat de was altijd doorgaat. Ook na de aanschaf zorgen wij voor onderhoud en staan wij 24/7 klaar voor eventuele storingen.

Uiteraard begrijpen wij als geen ander dat je niet zomaar een industriële wasdroger aanschaft. Je moet namelijk rekening houden met bijvoorbeeld het aantal kilo's wat je wil gaan droger, of je de juiste afvoeren hebt, of je krachtstroom tot je beschikking hebt, of je een gasdroger wil of een elektrische, of je nog moet mangelen en of je wilt huren, kopen of bijvoorbeeld leasen.

Wij bieden je graag onze 30 jaar ervaring aan zodat je zelf niet op onderzoek hoeft te gaan, plan gerust een vrijblijvend adviesgesprek in.

Gratis advies gesprek aanvragen