Wassen in de zorg

 

Als het gaat om wassen in de zorg is het extreem belangrijk dat dit goed geregeld is. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst heb je in veel gevallen te maken met een zwakkere doelgroep waarbij het extreem belangrijk is dat de was goed gereinigd wordt waardoor de kans op ziektes en besmettingen minimaal is.

Daarnaast is tijd in de zorg een groot probleem. Vaak heb je als organisatie te kampen met personeelstekorten en is het al moeilijk genoeg om de gewenste kwaliteit zorg te leveren in de beschikbare uren. Extra zonde dus als een groot gedeelte van die tijd besteed moet worden aan randzaken als wassen in plaats van het leveren van zorg.

 

Minder tijd bezig met de was

 

Er is bijna geen branche waar het meer van belang is dat de beschikbare tijd van de medewerkers ook echt gaat naar de activiteiten waarvoor ze aangesteld zijn. Als zorgmedewerker wil je zorg kunnen leveren aan je cliënten en je richten op deze hoofdtaken. Toch zien wij veel dat er extreem veel tijd gaat naar randzaken zoals de was. Doordat er gewassen wordt met huishoudelijke wasmachines en drogers duren de processen soms wel uren en gaat er kostbare tijd verloren.

Door te wassen en drogen met bedrijfswasmachines en drogers kan er aanzienlijk bespaard worden op deze tijden. Zo duren processen van een industriële wasmachine 30 tot 60 minuten en kan een industriële droger de was in de meeste gevallen al droog hebben in 10-45 minuten. Zo kan er aanzienlijk op tijd worden bespaard en kunnen de medewerkers zich bezig houden met het leveren van zorg.

 

Voorkomen van infecties en ziektes

 

Binnen de zorg heb je vaak te maken met kwetsbare bewoners en een aanzienlijk verhoogde kans op besmettingen en ziektes. Om deze reden is het erg belangrijk om een goed proces te draaien en ook daadwerkelijk te desinfecteren gedurende het wasprogramma. Doordat de bedrijfswasmachines en drogers vrij programmeerbaar zijn en hiervoor zijn ontworpen kunnen hier speciale processen voor worden geprogrammeerd zodat desinfectie kan worden gegarandeerd.

De machines zijn geschikt om automatisch zeep op te doseren zodat de kwaliteit van het was-proces gewaarborgd blijft en de medewerker geen omkijken heeft naar het instellen van de wasprogramma’s. Doordat dit ingesteld kan worden door een specialist is desinfectie gegarandeerd en kan dit bovendien op lagere temperaturen waardoor er minder slijtage plaatsvind.

 

Een passende oplossing voor iedere situatie

 

Elke situatie is anders en daarom is het belangrijk om hierin geadviseerd te worden door een specialist. Misschien zit je in de situatie waarin nu met huishoudelijke apparatuur wordt gewassen en je twijfelt of het de juiste stap is om naar een professionele machine te gaan. Of misschien zijn jullie wel een grote organisatie en zijn jullie aan het overwegen om de was centraal te gaan wassen in industriële wasserijapparatuur.

Voor iedere situatie, groot en klein, hebben wij passende oplossingen waar we jou graag in adviseren. We komen persoonlijk bij je langs indien gewenst om de situatie te bekijken en zo tot een passend advies te komen. Hierin kan het volledige pakket meegenomen worden van was en droog oplossing tot de chemie en onderhoud.

 

Snelle levering

 

In sommige gevallen heb je te maken met een acuut probleem. Een wasmachine is uitgevallen of je hebt voor de zoveelste keer een berg over was waar je niet doorheen komt. Door onze grote voorraad kunnen wij vrijwel altijd direct uit voorraad leveren en dus zelfs in geval van nood komen met een directe oplossing.

 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, of wil je graag geadviseerd worden door een van onze medewerkers?

Vul dan een contactformulier in, plan een adviesgesprek of neem direct contact op via een van de onderstaande contactgegevens:

M: [email protected]

T: 0623093317